Hoppa till innehåll

Har du tränat annan budo tidigare och vill testa aikido?

  • av

Alla Budo-arter är unika men det finns även kunskaper som man kan föra med sig från en art till en annan. Den som har tränat Judo tidigare har tex. en mycket god fallteknik vilket är viktigt även i Aikido. En del av teknikerna i Aikido har en lång historia och återkommer i såväl flera Budo- som Jutsu-former. Även om det sätt på vilket man utför dessa tekniker är specifikt för Aikido kan tidigare erfarenhet från andra former ge en förförståelse som är till hjälp i träningen. Även etikett och vissa begrepp återkommer inom flera Budo-arter vilket självklart underlättar.

Om du skulle vilja komma igång med Budo-träning igen men känner att den träning du höll på med tidigare inte passar så är aikido ett mjukt, tävlingsfritt alternativ. Det du behöver göra är att komplettera med våra grunder. Troligtvis kommer din tidigare erfarenhet att vara dig till hjälp i träningen.

Om du känner dig tveksam på om Aikido är rätt träningsform för dig så är du välkommen att besöka oss. Du kan även ringa (031-410590) eller skicka en intresseanmälan till oss med dina frågor.

Medlemsavgiften är 200 kronor per kalenderår och träningsavgiften är 700 kronor per kvartal.