Göteborgs Aikidoklubb startade sin verksamhet 1969 och är därmed en av Skandinaviens äldsta, största och mest väletablerade klubbar, vilket borgar för kontinuitet och kvalitet.
Vår aikido – traditionell aikido
På Göteborgs Aikidoklubb har vi sedan starten tränat traditionell aikido, eller Takemusu Aikido, som har sitt ursprung i Iwama och grundarens dojo. Göteborgs Aikidoklubb har därför alltid haft en nära och stark relation till aikidons tradition, grundprinciper och filosofi. Göteborgs Aikidoklubb är den klubb där man tränat Takemusu Aikido längst tid utanför Japan.
Kompetens – vår styrka
Vår huvudtränare är Shihan (Master Teacher) Ulf Evenås. Han är graderad till 7 dan, (7:e graden av svart bälte av 8 möjliga) vilket är den högsta grad någon tilldelats utanför Japan. Vi har mer än 20 aktiva svartbälten, mellan 1 och 5 dan., vilket är ett mått på klubbens kvalitet och stabilitet. Det gör att på Göteborgs Aikidoklubb undervisar alltid kompetenta instruktörer. Länk till instruktörssidan
Vår dojo – vår själ
Vår dojo (träningslokal) har vi byggt för aikido och endast aikido tränas där. Det gör att vi kan koncentrera oss på det som är väsentligt: aikidoträning och social gemenskap. Vi har givetvis omklädningsrum, duschar, bastu och ett klubbrum där medlemmarna samlas efter träningen .
Den stora klubbens resurser med den lilla klubbens gemenskap
Göteborgs Aikidoklubbs storlek, ålder och kompetens skapar resurser och stabilitet. Våra medlemmar är det viktigaste för oss och därför prioriteras trivsel och gemenskap. Som nybörjare får du träna tillsammans med andra som är nya, men du får också möjlighet att träna med och lära känna de andra i klubben.
Ett internationellt centrum
Göteborgs Aikidoklubb är internationellt känd och välrenommerad. Till oss kommer tränande från hela världen för att träna längre eller kortare perioder. Vi bjuder hit kända internationella instruktörer och flera av våra instruktörer anlitas på träningsläger såväl i som utanför Sverige.
Ulf har undervisat mer än 500 seminarier i ungefär 20 länder och 5 världsdelar (Afrika och Antarktis saknas, säger han).