Hoppa till innehåll

Till Tors minne

  • av

Med dig har en stor personlighet lämnat oss, din seriösa aikidoträning, din värme, din humor och framför allt – en god vän!

Det känns som du alltid funnits. Vi träffades Örebro för många år sedan och du var alltid entusiastisk, glad och med glimten i ögat. Du tillbringade en hel del tid på Kosteröarna dit du hade en längtan och en plats där du kände frid. Och du tog det dramatiska steget och flyttade till Nordkoster.

Ditt engagemang och din kärlek till aikido avtog inte när du flyttade. På Kosteröarna fanns ingen aikidoklubb så du fick träna själv. Du fortsatte din utveckling och höll kontakten med dina kamrater genom att åka på läger.

Du var alltid den förste som anmälde sig till våra veckoläger i Göteborg. Här spred du alltid glädje omkring dig och din värme och humor var ett underbart inslag. Vid ett tillfälle sa någon stolt, att nästan hela hans klubb hade kommit till lägret; du svarade rappt: ”hela vår klubb är här”! Tor var ensam i klubben!

Denna entusiasm och tålmodighet gav resultat, du skötte din träning och sommaren 2016 graderades du till 4 dan, en välförtjänt grad efter ett outtröttligt kämpande.

Du har nu lämnat oss och gått vidare men du lämnar ett stort tomrum efter dig. Våra läger kommer inte riktigt att bli desamma igen, någon kommer att saknas – och det är du.

Min käre vän, tack för allt, din vänlighet, ditt engagemang i aikido och din vänskap. Jag vet att alla stämmer in i detta.

Ulf Evenås