Hoppa till innehåll

Välbesökt uppvisning och ”pröva på”

  • av

Ett femtiotal intresserade kom till Göteborgs Aikidoklubb för att lära sig mer om aikido och klubbens verksamhet. Drygt ett dussin stannade sedan kvar och prövade på aikido tillsammans med höggraderade medlemmar. Träningen leddes av Jöran Fagerlund, 5 dan, en av klubbens mest erfarna instruktörer.

Tyvärr kunde inte klubbens huvudinstruktör shihan Ulf Evenås, 7 dan, närvara p.g.a. familjeskäl. Det var dock inga större problem för Göteborgs Aikidoklubbs erfarna instruktörer att i sista stund fördela om rollerna i programmet och bjuda på en uppvisning i världsklass.

– Det är tråkigt för er att ni inte får se shihan Ulf Evenås göra en uppvisning i kväll som vi utlovat på hemsidan. Förhoppningsvis får ni ett tillfälle att se honom inom kort. En av de absolut bästa sakerna med Göteborgs Aikidoklubb är förutom att vi har en av världens mest meriterade huvudinstruktörer är att vi har en hel rad andra välmeriterade instruktörer, sade Jöran Fagerlund under presentationen.

I uppvisningen deltog förutom Jöran Fagerlund, 5 dan, Günter Annby, Hampus Hultman och Marijan Sprem, alla 4 dan, Laila Fladberg, Brent Puglisi och Dejan Bogicevic, alla 3 dan, samt Lars Hynsjö och Michael Brolin, båda 2 dan.

– Flera av dessa skulle kunna vara huvudinstruktörer på andra aikidoklubbar i Sverige, fortsatte Jöran Fagerlund innan han berättade lite om aikidons historia, våra olika träningar och klubbens verksamhet.

Nu på onsdag är det första ”riktiga” nybörjarpasset. Då är alla, oavsett om de besökte kvällens uppvisning eller ej, varmt välkomna. All nödvändig information hittar du här. All information om barn- och ungdomsverksamheten för nybörjare hittar du här.