Hoppa till innehåll

Världsunikt när Ronny och Dan tilldelades 6 dan samtidigt

  • av

Dan Borg, Ulf Evenås och Ronny Irekvist.

Det är ovanligt att tilldelas graden 6 dan. Att två personer från samma klubb tilldelas den höga graden samma år är nästintill världsunikt. Vi kan i alla fall inte komma på något annat exempel. Därför är vi på Göteborgs Aikidoklubb oerhört stolta över arr Ronny Irekvist och Dan Borg tilldelades 6 dan vid årets kagami biraki.

Aikidons högsta grader 5–8 dan delas ut en gång per år, vid kagami biraki, och i år tilldelades, i hela världen, 180 personer 6 dan. Två av dessa var Ronny och Dan. De började båda träna aikido på Göteborgs Aikidoklubb. Ronny i mitten av 70-talet och Dan i början av 80-talet. De har båda varit uchi-deshi hos Saito-sensei i Iwama och deltagit i hans träningsläger.

Vid diplomutdelningen den 28 februari höll de ett gemensamt träningspass där Ronny och Dan delade med sig av sina aikidoerfarenheter. Efteråt bjöd de på sushi till klubbkamraterna.

Ronny startade Trollhättans Aikidoklubb 1981 och var huvudinstruktör där fram till 2006 då han återvände till Göteborgs Aikidoklubb. Sative Nadler som då tog över som huvudinstruktör besökte diplomutdelningen med flera elever.

Vid diplomutdelningen höll de ett gemensamt träningspass där de delade med sig av sina aikidoerfarenheter. Efteråt bjöd de på sushi till klubbkamraterna.